woensdag 21 juni 2017

Uitdagende wiskundeopdrachten voor de basisschool? www.w4kangoeroe.nl

Dit jaar hebben de kinderen van mijn school mee gedaan aan de Kangoeroewedstrijd. Met rode wangen en de tong uit hun mond waren ze aan de slag. Jaarlijks wordt in maart de W4Kangoeroe reken- en wiskundewedstrijd gehouden in ruim 60 landen (met ruim 6,5 miljoen deelnemers!).In Nederland namen in 2016 ruim 138.500 leerlingen op bijna 2300 scholen deel.
De wedstrijd is geschikt vanaf groep 3 van de basisschool t/m 6 vwo van de middelbare school.


De kangoeroe komt uit Australië en dat geldt ook voor de Kangoeroewedstrijd. In 1980 werd daar voor het eerst zo'n soort wiskundewedstrijd georganiseerd. Het gigantische succes inspireerde enkele Franse wiskundigen ook zoiets te doen. Als eerbetoon aan de Australiërs doopten ze hun wedstrijd ''Kangourou''.  De Kangoeroewedstrijd heeft als doel je te laten ervaren dat wiskunde heel leuk en uitdagend kan zijn, voor iedereen op zijn eigen niveau.

De oude opgaven staan op de website en ook niet onbelangrijk: met antwoorden. Leuk om bijvoorbeeld een boekje van te maken voor de slimme rekenaars, voor de laatste weken van het schooljaar, om mee te geven als vakantieboekje...



Klik hier voor de link

Geen opmerkingen: